ŠOKANTNA ISPOVJEST

Glumica Danijela Štajnfeld opisala kako ju je silovao glumac Branislav Lečić i što je sve kasnije proživljavala

“Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u svibnju 2012. godine. Poslije četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htjela sam odmah zvati policiju, ali sam razmišljala što će se dogoditi. Morate razumjeti to stanje”, rekla je u intervjuu za Insajder glumica Danijela Štajnfeld.

Ona naglašava za Insajder da je tada bila uvjerena da joj javnost neće vjerovati u situciji kada postoji samo njena riječ na njegovu. Jer on je stariji kolega, uspješan i poznat glumac.

Danijela Štajnfeld je u petak iz New Yorka, gdje živi već godinama, doputovala u Beograd kako bi dala izjavu tužiteljstvu. U izjavi tužiteljstvu opisala je sve do detalja, a u opširnoj ispovijesti za Insajder glumica prvi put pred kamerama opisuje sam događaj koji se odigrao u svibnju 2012.

„Ja sam govorila ‘ne’ neprestano, dok god sam mogla“, priča Danijela.

Danijela je u razgovoru za Insajder odgovorila na brojna pitanja pa i zašto nije odmah sve prijavila, zašto je odbijala da otkrije njegovo ime, ali i zašto je na kraju odlučila da to, ipak, uradi.

„Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumjela da to sada više nije pitanje što će se sa mnom dogoditi u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti“, kaže Danijela Štajnfeld.

U međuvremenu su Blic i Kurir pozivajući se na svoje izvore objavili da će Branislav Lečić ići na poligraf. Navode i da su ga u vezi sa snimkom na kojem se prepoznaje njegov glas i na kojem se ne negira događaj kontaktirali ugledni mediji iz inozemstva kojima je Lečić rekao da je sporni snimak „proba nekog komada“, da je on „samo glumio“ i da će, ukoliko snimak bude objelodanjen, tražiti da bude ispitan na poligrafu.

Danijela Štajnfeld za Insajder kaže da je to laž i da bi voljela da joj neko pokaže bilo koju predstavu ili film u kojem postoje takve replike.

Samo 40 dana nakon traumatičnog događaja uspjela je otići u Ameriku. Htjela je sve zaboraviti. A onda su počeli psihički problemi. Svaka sitnica je počela da je podsjeća. Prestala je spavati, jesti. U jednom trenutku je pomišljala i na samoubojstvo.

Liječnici su joj dijagnosticirali postraumatski sindrom – jasan i mjerljiv dokaz da je traumu preživjela.

„Ja sam se liječila od posttraumatskog stresnog poremećaja jedno dvije godine. Ja u to vrijeme nisam mogla funkcionirati normalno kao osoba, da se osjećam sigurno. Bila sam uglavnom zatvorena. Ako bi bio netko tko bi me podsjetio na njega u bilo kom smislu, meni bi počela teškoća s disanjem i mogla sam dobiti panične napade“, priča Danijela u intervjuu za Insajder.

Tužiteljstvu je dostavila i medicinsku dokumentaciju, odnosno dokaz da se godinama u Americi liječila od postraumatskog sindroma.

Da bi i sama razumjela što joj se dogodilo snima dokumentarni film “Zacjeli me” u kojem razgovara sa brojnim žrtvama silovanja, ali i sa silovateljima. Željela je da prikaže monstruoznost njihovog razmišljanja. Iako to u početku nije bio plan, na kraju je u film uvrstila i svoju osobnu ispovijest.

Tužiteljstvu je nedavno dostavila i originalni snimak razgovora s Branislavom Lečićem koji je snimila nekoliko godina kasnije. Na snimku koji je objavljen i na Insajder.net prepoznaje se Lečićev glas i koji u tom razgovoru nije negirao cijeli događaj.

U intervjuu za Insajder, čije dijelove ovaj portal objavljuje, Danijela Štajnfeld objašnjava zašto se srela s Lečićem nekoliko godina kasnije, točnije 2016.godine

“Da osvijestim javnost koja je logika i razmišljanje naših silovatelja. To nisu monstrumi, stranci, nego su to ljudi koje mi poštujemo. Ja sam htjela da se suočim sa svojim silovateljem na način na koji sam ja umjela i mogla”, priča Štajnfeld za Insajder koji navodi da je razgovor snimljen u nedjelju, neposredno prije njenog povratka u Ameriku./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREMIJER LIGA

Borac sve bliže tituli, Vranješ srušio Zrinjski

Nogometaši Borca pobijedili su Zrinjski 2:1 u derbi susret 30. kola Premijer lige BiH igranom u utorak navečer u Banjoj Luci. Banjalučani su opravdali blagu...