TRAGEDIJA

Glumac Alec Baldwin na snimanju filma usmrtio snimateljicu i ranio redatelja

Ispalivši metak iz rekvizitskog pištolja, glumac Alec Baldwin (68) je na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu, priopćila je policija.

Incident se dogodio na snimanju filma Rust, stoji u priopćenju ureda šerifa okruga Santa Fe.

“Ured šerifa potvrđuje da su dvije osobe nastrijeljene na snimanju filma Rust. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) i redatelj Joel Souza (48), nastrijeljeni su kad je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alec Baldwin (68)”, stoji u priopćenju policije.

Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Sveučilišta New Mexico, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souzu hitna pomoć odvezla u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent.

Istraga je u tijeku.

Ubijena žena je podrijetlom iz Ukrajine

42-godišnja Halyna Hutchins na filmu je radila kao direktorica fotografije.

U priopćenju agenciji AFP, glasnogovornik šerifa iz Santa Fea kazao je da je Baldwin razgovarao s detektivima. Nikakva optužnica zasad nije podignuta.

“Došao je dobrovoljno i napusti zgradu nakon što je obavio razgovor”, rekao je glasnogovornik.

Prema njenoj web stranici, Hutchins je došla iz Ukrajine, a odrasla je u sovjetskoj vojnoj bazi na Arktiku. U Kijevu je studirala novinarstvo, a film je studirala u Los Angelesu.

Bila je direktorica fotografije u filmu Archenemy redatelja Adama Egypta Mortimera.

“Tako sam tužan zbog gubitka Halyne. I tako bijesan što se to moglo dogoditi na snimanju”, rekao je Mortimer u tweetu./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

LIDER SBB-A

RADONČIĆ: Glasanje HDZ-a za nas Bošnjake je nož u leđa, očekujem da povuku svoje glasove

Nakon današnjeg sastanka u zgradi Delegacije EU, gdje već treći dan Matthew Palmer, američki izaslanik za izborne reforme, i Angelina Eichhorst, direktorica pri Europskoj...