Glavni tužitelj BiH Milanko Kajganić najavio tužbu protiv Sanje Vulić zbog izjave da je “sklopio pakt s đavlom”

Glavni tužitelj Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić tužit će zastupnicu SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Sanju Vulić nadležnom sudu u Republici Srpskoj.

– S obzirom na navedene izjave, glavni tužitelj Milanko Kajganić će zatražiti zaštitu od klevete i uvrede pred nadležnim osnovnim sudom u Republici Srpskoj – navedeno je iz Tužiteljstva BiH za BN tv.

BN podsjeća da je Vulić posljednjih dana u više navrata osporavala osobni i profesionalni integritet glavnog tužitelja, optuživši ga da je napravio “pakt s đavolom, odnosno s najmračnijih strukturama bošnjačkog političkog i pravosudnog podzemlja, gdje je on u formi klasičnog vazalskog odnosa na krajnje nečastan način stigao do velikog vezira, ali, naravno, janjičara”.

Ona je u izjavi Srni rekla da se “Kajganić morao odreći istrage o srpskim civilnim žrtvama u Doboju, odustati od gonjenja Bošnjaka, prihvatiti nova “pravila igre”, primite hatišerife i fermane od glavnih sultana i begova i postati to što jeste – izdajnik svog naroda i to onog za koji važi stara narodna izreka: “Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju biti do ramena”.

Vulić se, navodi BN, okomila na Kajganića nakon što je protiv njenog šefa, Milorada Dodika, podignuta optužnica za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmitda, koga vlasti Republike Srpske ne priznaju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img