TRAŽI PONAVLJANJE

Glasnović tvrdi da mu je u Livnu ukradeno 11 glasova, baš onoliko koliko mu nedostaje za ulazak u Sabor

Željko Glasnović podnio je prigovor DIP-u te traži ponavljanje izbora na jednom biračkom mjestu u Livnu.

Glasnović, kojem za ulazak u Hrvatski sabor fali 11 glasova, tvrdi da je prema izjavi troje članova Izbornog povjerenstva na tom biračkom mjestu, prilikom brojanja glasačkih listića utvrđeno da postoji 11 listića viška.

“Birački odbor je odlučio tih 11 listića uskratiti Neovisnoj listi Željka Glasnovića. Prema izjavi navedenih troje članova biračkog odbora glasački listići nisu uništeni. Očekujemo žurnu odluku Središnjeg izbornog povjerenstva kojom će se ponoviti izbori u navedenoj izbornoj jedinici, biračko mjesto 34”, poručuje Glasnović putem odvjetnika.

Iz DIP-a su potvrdili kako su zaprimili prigovor Glasnovića te će utvrditi sve okolnosti i o prigovoru se očitovati u zakonski predviđenom roku.

Također, Glasnović tvrdi da mu je nekoliko dana prije izbora bez ikakvog objašnjenja ugašena službena Facebook stranica.

Željko Glasnović ponavlja da su mu nekoliko dana prije izbora ugašene, bez ikakvog obrazloženja, službena Facebook stranica i osobni profil putem kojih je komunicirao s javnošću.

Podsjetimo, Miroslav Škoro na konferenciji za novinare Domovinskog pokreta jučer je rekao da prvi na njihovoj listi za dijasporu, Željko Glasnović, najvjerojatnije ne ulazi u Sabor, a nedostaje mu samo 11 glasova.

“Dobili smo puno prijava o tome da je kao i obično najviše nekih čudnih situacija bilo kad je hrvatsko iseljeništvo htjelo glasati. Prema zadnjim neslužbenim informacijama general Željko Glasnović je sad u situaciji da mu nedostaje 11 glasova. Kad se to sve skupa zbroji, možete zaključiti sami da ovo sve skupa, zahvaljujući tom izbornom zakonu, nije prošlo kako bi trebalo”, rekao je Škoro./HMS/

Najnovije

SARAJEVO

Preminuo bivši direktor Financijske policije FBiH Zufer Dervišević, bio zaražen koronom

U Sarajevu je preminuo bivši direktor Financijske policije Federacije BiH Zufer Dervišević, koji je bio zaražen koronavirusom, potvrđeno je za Klix.ba. Dervišević je bio smješten...