GL. UREDNIK INFORMATIVNOG PROGRAMA BHRT: Sve smo odradili profesionalno, moguća interna istraga…

Marko Radoja, glavni urednik informativnog programa BHT 1 kazao je za Dnevnik.ba da postoji mogućnost interne istrage nad kolegicom Amelom Pokvić čiji je brat sam pisao uvredljive grafite u Uskoplju koji su potom povezani s tamošnjim Hrvatima.

Nakon što je policijska istraga utvrdila da je za pisanje uvredljivih nacionalšovinističkom grafita kriv sam Adis Pokvić, inače brat Amele Pokvić, novinarke BHRT-a koja je na svome Facebook profilu napisala status u kome se zgražavala nad “Hrvatima koji su pisali prijeteće i uvredljive grafite protiv Bošnjaka Uskoplja-Gornjeg Vakufa”, Dnevnik.ba je zatražio komentar od samog vrha ove medijske kuće koja je, podsjetimo, javni servis i nosi slogan “Jedan za sve”.

Glavni urednik informativnog programa Marko Radoja rekao je za da je sve bilo u skladu s visokim profesionalnim standardima.

Radojin odgovor na upit postoji li mogućnost istrage nad novinarki Pokvić, kao i zašto je ista izvještavala o slučaju koji se ticao njenog brata i njene obitelji prenosimo u cijelosti.

-Kao urednik informativnog programa , želim Vas informirati da kolegica Amela Pokvić, nije radila prilog i uključenje u program BHT1, a vezano za slučaj grafita u Gornjem Vakufu /Uskoplju, već novinarka Arijana MISIMOVIĆ, a po nalogu uredničkog kolegija.

Po pojavljivanju informacije u javnosti, informativni program je, profesionalno postupio i uputio ekipu na događaj koji je izazvao veliku pažnju i uznemirenost javnosti.

BHRT je profesionalno izvijestio o događaju. Mi nismo istražno tijelo i u tom slučaju, nismo mogli znati da je riječ o bratu naše uposlenice… Kao što to nije znala ni naša uposlenica.

Čim je policija priopćila detalje istrage, BHRT je odmah obavijestio javnost, tako da mi kao Javni servis, niti u jednom trenutku nismo izišli iz svoje nadležnosti i sve je urađeno po najvišim profesionalnim standardima.

Što se tiče disciplinske odgovornosti naše uposlenice, to će biti utvrđeno kako policijskom, tako i internom istragom – napisao je Radoja.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ODGOVOR NA PALJBU

Izrael izveo zračne napade na Gazu i Siriju

Izraelska vojska priopćila je kako je izvela zračne napade na palestinsku skupinu u Gazi i Siriji kao odgovor na raketnu paljbu. Napade su izveli na...