Hrvatski Medijski Servis

GKM Vitez i Šmizle oduševili u Vodicama i Šibeniku

Gradsko kazalište mladih Vitez proteklog je vikenda nastupilo sa svojom iznimno uspješmom predstavom „Šmizle“ u Vodicama i Šibeniku, a u sklopu 7. tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

Tjedan je od 22. do 24. ožujka priređen u Šibeniku i u Vodicama u organizaciji zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine, Šibensko-kninske županije, a pod pokroviteljstvom eurozastupnice Željane Zovko, piše Vitez.info

„Opet se pokazalo da je ovakvim projektima najvažnije zajedništvo i otvorenost za suradnju i nesebično darivanje. Ovaj mali korak ljubavi i zajedništva, još jednom, sve nas je povezao i potaknuo da i dalje radimo za svako Božje dobro i blagoslov našega hrvatskog naroda. Novac prikupljen u ovoj humanitarnoj akciji ide za pomoć župi Vrhbosanske nadbiskupije Preobraženja Gospodinova – Borovica, o čijem je sadašnjem stanju i životu (u župi je do rata bilo 1510 vjernika Hrvata, a danas ima samo 38), vjernike upoznao župnik Butum”, kazao je tom prigodom Goran Babić, predsjednik Zajednice Hrvata BiH, Šibensko-kninske županije.

Mladi iz Gradskog kazališta Vitez iz Viteza izveli su dvije humanitarne predstave „Šmizle“ autora Miroljuba Nedovića, u režiji Brune Grebenara kojima su oduševili publiku, u petak 22. ožujka u Kulturnom centru Vodice i u subotu, 23. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Također su sudjelovali i na misi u Vodicama kao i zastupnica Zovko.

U župnoj crkvi Našašaća svetog Križa u Vodicama slavljene su svete misa u 9 i 11 sati, koje je u nedjelju 24. ožujka predvodio župnik župe Preobraženja Gospodinova iz Borovica don Ivan Butum, u suslavlju s mons. Ivanom Čolakom i župnikom Vodica don Franjom Glasnovićem.

Don Ivan u propovijedi je naglasio kako nas Isus jasno poziva na obraćenje, tako da ostavimo starog čovjeka iza sebe i postanemo novi ljudi, na kraju poručivši da tko živi u prošlosti misleći na grijehe, ne živi sadašnjost, a nema ni budućnost. Zahvalio se domaćinima, organizatorima, kao i članovima GKM Vitez na potpori i molitvama za župu Borovica.

„Ovom prilikom zahvaljujem se našim dragim prijateljima i domaćinima iz ZHBIH ŠK županije na odličnom gostoprimstvu, nezaboravnom vikendu, ali prije svega na prijateljstvu. Ovakvi susreti za nas predstavljaju iznimno bogatstvo, a nama je posebno zadovoljstvo i sreća nastupiti izvan BiH gdje borave naši Hrvati iz Bosne i Hercegovine. Hvala i zastupnici Zovko na potpori koju nam je pružila.“ – rekao je Ivan Sajević, voditelj Gradskog kazališta mladih iz Viteza.

U predstavi „Šmizle“ igraju Antonela Lukić, Ana Maros, Berna Mišković, Elena Stojak, Ivona Matošević, Lorena Lukić, Mirna Matković i Petar Pejović.

/HMS/
About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte