Gerilci na tenkovima upali u Rusiju, vode se žestoke borbe

Borci Legije Sloboda Rusiji, Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski bataljun izvijestili su da su ušli u pogranični teritorij Rusije. Na društvenim mrežama se šire snimke navodnih borbi na kojima se čuju pucnjava i eksplozije. Izvješća o žestokim borbama potvrdio je i Ilja Ponomarev, ruski oporbenjak i bivši zastupnik u Državnoj dumi.

Ruski gerilci tvrde kako su preuzeli kontrolu nad pograničnim mjestom Lozova Rudka u Belgorodskoj oblasti, a trenutno se vode borbe u selu Tetkino u Kurskoj oblasti, prenosi Index. “Eto, konačno smo kod kuće. Kao što smo obećali, donosimo slobodu i pravdu našoj ruskoj zemlji”, stoji u objavi Sibirskog bataljuna na Telegram kanalu.

Granatirano selo, zračna uzbuna na snazi

“Ranije smo rekli da neće biti moguće svrgnuti zločinački diktatorski režim u Ruskoj Federaciji mirnim putem. On se može eliminirati samo oružjem u rukama. Počeli smo ispunjavati svoje obećanje. Nastavljaju se žestoke borbe na području Ruske Federacije”, dodali su.

Guverner Kurske oblasti Roman Starovojt priopćio je kako je diverzantsko-izviđačka skupina pokušala prodrijeti na područje u blizini sela, ali je napad odbijen. “Bio je pokušaj proboja diverzantsko-izviđačke grupe, čula se pucnjava, ali nije došlo do proboja”, naveo je.


Dodao je kako su ukrajinske snage tijekom upada gerilaca granatirale selo, pri čemu je jedna osoba ranjena. “Nažalost, ima žrtava. Lokalni stanovnik je ranjen, pružena mu je potrebna pomoć”, objavio je na Telegramu. Zračna uzbuna je još uvijek na snazi u Kurskoj oblasti.

Ruski bloger: Neprijatelj nije uspio probiti obranu

Ruski vojni bloger War Gonzo tvrdi kako su se naoružane skupine u kamionetima, uz podršku minobacačke i topničke vatre, pokušale probiti u Rusiju. Kaže kako su na prilazu granici identeficirali nekoliko neprijateljskih tenkova koji su ispaljivali vatru tijekom pokušaja juriša.

“Prema mojim informacijama, neprijatelj nije uspio probiti crtu obrane niti postići druge opipljive taktičke uspjehe. U tijeku su borbe”, istaknuo je. Napomenuo je kako je udar pokrenut iz sela Odnorobovka u Harkivskoj oblasti i da je u njemu sudjelovalo oko 50 ljudi.

Glasnogovornik ukrajinske vojne obavještajne službe (GUR) Andrij Jusov napomenuo je da su sporne postrojbe sastavljene od ruskih državljana.

“Oni na području Ruske Federacije djeluju potpuno autonomno, neovisno, ispunjavajući svoje društveno-političke programske zadatke. Uostalom, ovo nisu prvi takvi postupci ovih struktura i organizacija na tom području”, izjavio je.

Ruski mediji i rusko ministarstvo digitalnog razvoja javljaju da su brojne elektroničke usluge u Belgorodskoj oblasti trenutno nedostupne zbog kibernetičkih napada. Legija Sloboda Rusiji podijelila je snimku koja navodno prikazuje uništavanje ruskog oklopnog transportera u Belgorodskoj oblasti./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img