Hrvatski Medijski Servis

GENEVA: Usvojena Ministarska rezolucija o jačanju suradnje u doba prometne automatizacije

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić, na poziv izvršnog tajnika UN-ovog Ekonomskog povjerenstva za Europu (UNECE), sudjeluje na 81. sastanku UNECE-ovog Odbora za unutarnji promet (ITC) u Palači Ujedinjenih naroda u Genevi, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U okviru ovog velikog međunarodnog skupa usvojena je i Ministarska rezolucija o jačanju suradnje, usklađivanju i integraciji u doba prometne automatizacije.

U Rezoluciji, između ostalog, se potiču države članice da promoviraju potpuno korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija u unutarnjem prometu te potiču ka punoj provedbi eTIR sustava, kao i uvjerenje da veća uporaba novih tehnologija u unutarnjem prometu ima ogroman potencijal za pružanje rješenja koja poboljšavaju efikasnost, sprečavaju prometne nesreće, povećavaju intermodalnost i smanjuju zagađenje i stakleničke plinove.

Na sastanku Odbora razgovarano je o važnim temama o budućnosti upravljanja kopnenim prometom, kao i o pitanjima sigurnosti na cestama, uspostavi Fonda Ujedinjenih naroda za sigurnost na cestama, automatizaciji, inteligentnim prometnim sustavima, digitalizaciji, e-dokumentima, eCMR-u i eTIR-u, prometu opasnih tvari i olakšavanju prelaska granica./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte