Gazzetta otkriva: “Interu je Modrića ponudila njegova žena i Mamićeva učenica”

Luka Modrić u Interu, nakon samo dva dana postala je najveća priča ljetnog prijelaznog roka. Gazzetta dello Sport otkriva kako je sve krenulo.

Najčitaniji talijanski i jedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu preko današnje naslovnice i odmah ispod zaglavlja razvalio je fotografiju najboljeg veznjaka na svijetu i naslov “Modrić želi Inter”. U tekstu piše daje priča koja je raspalila maštu navijača Intera krenula tako što je Vanja Bosnić, Lukina (32) tri godine starija supruga i njegova zastupnica, nazvala Inter.

“Sve je počelo telefonskim pozivom njegove supruge, koja je školovao kontroverzni Zdravko Mamić. ‘Želite li Modrića?’ glasilo je njeno kratko i jednostavno pitanje, na koje Inter nije mogao reći ne”, piše Gazzetta.

Ali, šok, nevjericu i oduševljenje pitanjem i ponudom, uskoro su zamijenili praktični, brojčani problemi: “Modrić u Interu ima plaću od 10 milijuna eura godišnje do 2020. a za mjesec dana puni 33 godine. Uz to ide i odšteta Realu, koju Inter teško može platiti zbog pravila UEFA-ina financijskog fair playa.”

Modrić usprkos sjajnim igrama više definitivno nije u najboljim godinama, ali Inter bi pregrmio to što se Realov playmaker “neće pomlađivati” dok ga bude plaćao bogatstvo, a FFP bi se zaobišao na Talijanima omiljen način: posudbom s obavezom otkupa nakon prve godine pozajmice igrača, piše Index.hr.

Gazzetta piše da je Vanja Modrić preuzela i najteži dio posla; pregovore s Realom oko toga da njenog supruga pusti i Inter. Štoviše, Nerazzurri pri tome u nju polažu velike nade, a Gazetta je uspoređuje s najsposobnijim menadžerom današnjice, superagentom Jorgeom Mendesom:

“Real će u ovom poslu biti jako težak pregovarač, pa se Inter pouzdaje u vještinu Vanje Bosnić. Uostalom i prilikom Ronaldovog prelaska u Juventus, sve je odradio Mendes, a Marotta i Juve su došli na gotovo.”/HMS/

Najnovije

PRVI BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH

DŽAFEROVIĆ: Harmonika u Predsjedništvu najobičniji je primitivizam

Prvi bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH da su započeli raspravu o ugovoru između Islamske zajednice u...