GAY PARADA U BEOGRADU Jake policijske snage osiguravaju skup, privedeno nekoliko maloljetnika

U Beogradu se danas održavaju Parada ponosa 2015 i Ponos trans osoba. Ponos trans osoba počeo je sa zakašnjenjem, nešto nakon 11 sati u Pionirskom parku, dok Parada ponosa kreće šetnjom u podne od zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.

Kako saznaje “Blic” policija je privela nekoliko maloletnika koji su pokušali prići trans osobama. Centar grada osiguravaju jake policijske snage, a čak i jedan policijski helikopter nadlijeće Beograd.

bggay2

Obraćajući se pripadnicima tranas i LGBT populacije, major Helena Vuković poručila je da je potrebna i senzibilizacija MUP-a, Nacionalne službe za zapošljavanje i drugih socijalnih i zdravstvenih službi, koje imaju kontakt s trans osobama, piše Blic.

– Nitko nije slobodan dok svi nismo slobodni, a nadamo se i boljem sljedeće godine – rekla je ona i ocjenila da se u poslednjih devet meseci, otkako je “ona izašla iz ormara” povećala vidljivost trans osoba./HMS/

Najnovije

INICIJATIVA VLADE FBiH

Predloženo uspostavljanje šest novih gradova u FBIH

Vlada FBiH danas je, u skladu sa Zakonom o načelima lokalne samouprave u Federaciji BiH i na prijedlog Federalnog ministarstva pravde, utvrdila prijedloge šest...