GAŠPAREVIĆ: Unaprijediti političke odnose Srba i Hrvata

Novinar Hine i kolumnist Hrvatskog Medijskog Servisa Pejo Gašparević ocijenio je da politički odnosi Srba i Hrvata trebaju biti unaprijeđivani i treba koristiti prilike da se ti odnosi razvijaju u pozitivnom smjeru.

Gašparević smatra da je dobrodošao svaki pokušaj pomirenja na kome rade politički predstavnici, pa tako i odnos predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i lidera HDZ-a Dragana Čovića.

“Hrvatsko-srpski odnosi ne bi trebali biti ograničeni time što neko prigovara proslavi, a netko je odobrava. Ti odnosi trebaju imati svoju putanju koja neće biti ometena ničim”, rekao je Gašparević za “EuroBlic”.

Prema njegovim riječima, treba tražiti način da se između Srba i Hrvata nikada više ne ponove tako ružne stvari kao što su se događale u proteklih 100 godina.

Odgovarajući na pitanje ima li osnova za histerične reakcije Bošnjaka na proslavu Dana Republike Srpske, ali i na dolazak Hrvata, Gašparević je naglasio da svatko ima pravo biti zadovoljan ili nezadovoljan nekim političkim događajem, ali da BiH u ovom situaciji ne treba stvaranje fame./HMS/

Najnovije