POLITIČKI ANALITIČAR

GAŠPAREVIĆ: Tko god formira vlast, nastavit će se tražiti ravnopravnost Hrvata u BiH

Politički analitičar Pejo Gašparević izjavio je za BHRT da su procjene da su u Parlamentarni izbori u Hrvatskoj bili komplicirani ipak bile prejake.

“HDZ i Domovinski pokret mogu ukupno imati 77 zastupnika i da sastaviti vlast. U HDZ-u su zadovoljni sa 61 mandatom, a u Restartu su neugodno iznenađeni s osvojenih 44 mandata. Domovinski pokret je rekao da ih je malo iznenadio uspjeh HDZ-a. Predstoje nam dani međusobnog uvjeravanja i ostvarivanja koalicija, ali mislim da će Vlada biti formirana bez nepotrebnih komplikacija”, izjavio je Gašparević.

Kad je u pitanju odnos Hrvatske prema BiH , Gašparević ističe da će bilo tko da formira vlast, nastaviti tražiti ravnopravnost Hrvata u BiH i da im se više ne nameću kadrovi za koje oni nisu glasovali.

“Vanjskopolitička orijentacija RH se neće mijenjati. Njena opredijeljenost za cjelovitu BiH ničim nije dovedena u pitanje. S druge strane, tko god da formira vlast, i dalje će se nastaviti tražiti ravnopravnost Hrvata u BiH i da im se više ne nameću kadrovi za koje oni nisu glasovali. Takve izjave su davali i Plenković i Bernardić, a i ostali lideri svih jačih opcija koji su izlazili na ove izbore”, zaključio je Gašparević./HMS/

Najnovije

ATALANTA

Pašalić se oglasio nakon šokantnog ispadanja od PSG-a: “Bili smo tako blizu, ali…”

Mario Pašalić u 26. minuti utakmice Atalante i PSG-a zabio je za vodstvo talijanske momčadi - sjajno je hrvatski reprezentativac naciljao i lijevom nogom...