Gasi se još jedna društvena mreža u Kini

Microsoft gasi svoju društvenu mrežu LinkedIn u Kini uz objašnjenje da je poštivanje tamošnjih pravila postajalo prevelik izazov.

Suočavamo se sa znatno većim izazovima u radnom okruženju i sve većim problemima u usklađivanju poslovanja u Kini, napisao je viši potpredsjednik LinkedIna Mohak Shroff na svom blogu.

LinkedIn je bila jedina velika zapadna društvena mreža dostupna u Kini.

Kada je 2014. pokrenut u toj zemlj, LinkedIn je pristao na zahtjeve tamošnje vlade, obećavši da će svoj posao obavljati transparentno. No iz LinkedIna je rečeno da se nisu slagali s cenzurom koju je kineska vlada provodila.

Microsoftov potez uslijedio je nakon što je LinkedIn kritiziran zbog blokiranja profila nekoliko novinara.

Kompanija je je nedavno na “crnu listu” stavila profile nekoliko novinara, među kojima su Melissa Chan i Greg Bruno.

Greg Bruno, autor knjige o postupanju Kine prema tibetanskim izbjeglicama, za Verdict je rekao da nije iznenađen što se to nije svidjelo Komunističkoj partiji Kine, ali da je “zaprepašten što američka tvrtka udovoljava zahtjevima strane vlade”.

LinkedIn će krajem ove godine pokrenuti drugu verziju svoje platforme, pod nazivom InJobs koja će biti specijalizirana samo za poslove, prenosi Hina.

No, platforma neće uključivati društvene sadržaje niti će korisnici moći objavljivati i dijeliti sadržaj./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...