Gareth Southgate službeno novi izbornik Engleske, ugovor na četiri godine

Gareth Southgate je službeno imenovan za trenera reprezentacije Engleske nakon što je sa Nogometnim savezom te zemlje potpisao ugovor do ljeta 2020. godine, odnosno do kraja Eura 2020. godine.

Southgate je na funkciju imenovan u rujnu, ali tada kao privremeno rješenje nakon što je otkaz dobio Sam Allardyce. U četiri utakmice na klupi Engleske upisao je dvije pobjede i dva remija, podsjeća Klix.ba. On je 16. po redu izbornik Engleske, a prethodno je vodio mladu reprezentaciju ove zemlje.

“Izuzetno sam ponosan zbog imenovanja na izborničku funkciju u reprezentaciji Engleske. Ipak, svjestan sam da je dobiti posao jedna stvar, sada želim raditi posao uspješno. Odlučan sam dati sve kako bih zemlji dao tim na koji će se ponositi i uz koji će uživati gledajući ga kako igra i kako se razvija. Za mene, naporan rad počinje sada”, kazao je Southgate nakon imenovanja.

Njegov naredni meč, odnosno prvi u koji ulazi kao službeni izbornik, a ne kao privremeno rješenje na toj funkciji, odigrat će se 22. ožujka protiv Njemačke u prijateljskom susretu na stadionu Borussije Dortmund Signal Iduna Parku./HMS/

Najnovije

Stanovnici ove zemlje su proglašeni najvećim pijancima na svijetu

Australci su proglašeni najvećim pijancima na svijetu. Međunarodna anketa Global Drugs Survey pokazala je da su se Australci u 2020. opijali u prosjeku 27 puta...