Sve vijesti

SARAJEVO

Galić i Desjeuxa razgovarali o vojnoj suradnji Bosne i Hercegovine i Francuske

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Slaven Galić danas je u Sarajevu razgovarao s nerezidentnim vojnim izaslanikom Republike Francuske brigadirom Pierreom Desjeuxaom, koji je došao u službeni posjet.

Razgovarano je o, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, vojnoj suradnji Bosne i Hercegovine i Francuske, koja se najvećim dijelom odnosi na školovanje i obuku pripadnika Oružanih snaga BiH u Francukoj, kao i suradnju u radu Škole stranih jezika OSBiH u Rajlovcu.

Bilo je riječi i o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u svijetu te izraženo obostrano zadovoljstvo nastavkom misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovni.

– Kao i cijela regija, i Europa i svijet prolaze izazovno razdoblje, kojeg u ovom trenutku karakterizira ruska agresija na Ukrajinu i sukob Izraela i Hamasa na Bliskom istoku. Stradanja nedužnih civila na obje stane Izraela i Palestine velika su tragedija, na koju međunarodna zajednica ne smije zatvarati oči – konstatirao je Galić.

I Galić i Desjeuxa su izrazili očekivanja da će se vojna suradnja BiH i Francuske dalje širiti.

Galić je posebno naglasio potrebu da se razmotre mogućnosti još intenzivnijeg školovanja kadrova MO i OSBiH na vojnim školama u Francuskoj, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...