O ZATOPLJAVANJU BOŠNJAČKO-HRVATSKIH ODNOSA

GALIĆ: Bakir se treba odreći Komšića da bi mogli govoriti o popravljanju odnosa

Danima se bruji o zatopljavanju odnosa između Hrvata i Bošnjaka.Novinar Hrvatskog Medijskog Servisa i sugovornik portala Bild.ba Branimir Galić kaže da se o eventualnoj suradnji može govoriti tek kada Izetbegović odustane od nametanja Komšića.

“Priča o obnovi “savezništva” nema nikakve logike dokle god se Bakir Izetbegović ne odrekne “koalicionog” partnera Željka Komšića ad hominem i ne kaže da je upravo on utjelovljenje svega lošega što događalo zadnjih 15 godina u Federaciji BiH. Naime, nisu Hrvati obespravljivali Bošnjake nego je to upravo suprotno. Točka”, rekao je za portal Bild.ba Galić.

Situaciju u kojoj Hrvati govore o pomirenju je usporedio sa zlostavljanjem u obitelji.

“Da bi dva partnera zatopljavali odnose onda oba moraju snositi dio krivnje. Ovako kako je postavljeno, zvuči kao ponuda da “glava kuće” (npr. muž u patrijarhalnom poimanju obitelji) nudi svojoj supruzi nad kojom je vršio obiteljsko nasilje da se vrati kući jer je više neće zlostavljati, ali da se ona mora odreći svojih prava kao ravnopravan partner u bračnoj zajednici i raditi onako kako on zapovijedi (iako su po defaultu i definiciji bračne zajednice ravnopravni)”, kaže novinar HMS-a za Bild.ba.

Ponovio je i jednu frazu za koju, kako kaže, zvuči otrcano, ali istinito.

“Uostalom, zatopljivanje odnosa je primarno dobra stvar, ali ne smije biti usmjereno protiv Srba kao ravnopravnih partnera u državi BiH. BiH mora i treba biti, iako to zvuči otrcano i milijun puta ponovljeno, isključivo tronožac”, zaključio je Galić u izjavi za portal Bild.ba./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije