Hrvatski Medijski Servis

ZBOG DUVANA Pretresi u Mostaru, Širokom Brijegu i Grudama; uhićeno šest osoba

Foto: Ilustracija

Od ranih jutarnjih sati, na području Mostara, Gruda i Širokog Brijega, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), uz asistenciju pripadnika MUP-a HNŽ i ŽZH, prema nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju, vrše pretrese objekata i vozila na ukupno sedam lokacija, a uhićeno je ukupno šest osoba.

Na terenu se nalazi istražitelj Tužiteljstva BiH, koji koordinira aktivnosti policijskih službenika.

Osumnjičene osobe koje su meta pretresa pod istragom su zbog kaznenih djela organiziranog kriminala iz članka 250. KZBiH, krijumčarenja iz članka 214. KZBiH i neovlaštenog prometa akciznih proizvoda iz članka 210a. KZBiH.

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi da se osumnjičeni duže vrijeme bave krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom duhana, cigareta i duhanskih prerađevina.

Prilikom pretresa otkrivena je i zaplijenjena veća količina izrezanog duhana, duhana spremnog za rezanje, cigareta bez akciznih markica, kao i nekoliko mašina za rezanje duhana.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte