BUSOVAČA

FUP izvršio pretres na autootpadima

Policijski službenici Federalne uprave policije su u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Sarajevo, 14. srpnja poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva ‘FENIX’ u cilju dokumentiranja i dokazivanja izvršenja kaznenih djela ‘Udruživanje radi činjenja kaznenih djela’ iz člana 340., a u vezi s kaznenimnim djelima ‘Prijevara’ iz člana 294., ‘Krivotvorenje isprava’ iz člana 373., ‘Utaja’ iz člana 290., ‘Zloupotreba položaja ili ovlašćenja’ iz člana 383. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, 14.07.2020. godine izvršene su službene radnje pretresa autootpada na području Srednjobosanske županije – općina Busovača, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više šasija motornih vozila za koje postoje osnovi sumnje da je na istim izvršeno krivotvorenje brojeva. Također oduzeta je dokumentacija za motorna vozila koja se može dovesti u vezu izvršenja predmetnih kaznenih djela.

Vezano za navedeno u prethodnom periodu oduzeto je više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih kaznenih djela, te su poduzete druge aktivnosti na dokumentiranju grupe lica koja se međusobno udružila s ciljem vršenja kaznenih djela i sticanja protiupravne imovinske koristi, na način da su prethodno jasno isplanirali i pripremali nabavku, uvoz, trasport, prodaju, leasing uslugu/kreditiranje i otuđenje određenog broja motornih vozila.

Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo u narednom periodu nastavljaju rad./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije