VALENTIN PORTE

Francuski kapetan uoči Hrvatske: Strepimo, ne znamo kakva nas utakmica čeka

Kapetan francuske rukometne reprezentacije Valentin Porte komentirao je za L’Equipe veliku utakmicu protiv Hrvatske na otvaranju Eura u Mađarskoj. Utakmica se igra večeras od 20.30 u Szegedu.

Porte, inače član Montpelliera, priključio se Francuzima nakon pozitivnog testa na koronavirus.

– Osjećam se dobro. Bilo je čudno dok me nije bilo, malo je potrajalo, ali bitno da je sve dobro prošlo. Čudno je biti odvojen od ostalih i ostati sam u Rukometnoj kući u Créteilu. Nadam se da će ubuduće sve biti u redu i sretan sam što sam opet dio momčadi, rekao je Porte.

Istaknuo je kako mu nedostaje svježine te da ne može odmah igrati sat vremena napad i obranu.

– Tjelesno sam dobro, samostalno sam trenirao zadnjih pet dana. Nedostajali su mi automatizmi u radu s grupom, vjerujem da će se to brzo vratiti, rekao je.

Otkrio je 31-godišnji desni vanjski i kakva je atmosfera pred utakmicu s Kaubojima.

– Prije početka svakog međunarodnog natjecanja, a posebno kad počinjete protiv Hrvatske, postoji mješavina osjećaja. Ima i malo strepnje jer ne znamo kakva nas utakmica čeka. Sve je moguće, naglasio je.

Rekao je kako su od početka priprema imali niz pehova.

– Bile su to krnje pripreme s puno izostanaka, ali isto je i svima drugima na Euru. Bez obzira na sve, ponosan sam na nas i na naš stožer koji je napravio jako dobar posao da nas zaštiti. Danas ipak možemo ponuditi jak sastav. Ciljevi su najviši, zaključio je./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije