OPERACIJA CHAMMAL

Francuska šalje nosač zrakoplova na Bliski istok

Francuska će rasporediti nosač zrakoplova Charles de Gaulle i prateću borbenu skupinu od siječnja do travnja kako bi podržali francuske vojne operacije na Bliskom istoku, rekao je u četvrtak francuski predsjednik Emmanuel Macron tijekom obraćanja vojnicima.

“Mornaričko zrakoplovstvo će podržati operaciju Chammal od siječnja do travnja, prije nego što ode na Atlantski ocean i Sjeverno more”, rekao je predsjednik u novogodišnjem govoru francuskim vojnicima, prenosi Hina.

Nosač zrakoplova “bit će u središtu operacije nekoliko europskih zemalja. U pratnji će mu tijekom misije biti Njemačka, Belgija, Nizozemska, Španjolska, Portugal i Grčka”, precizirao je.

“Ta europska snaga, poput sudjelovanja u misiji u baltičkim zemljama, pojačat će transatlantsku vezu i NATO i dodatni je dokaz da su europska obrana i NATO dva stupa iste kuće”, naglasio je.

Baza BA 123 U Orleansu gdje je govorio Macron jedna je od najvećih zrakoplovnih baza Francuske s 2200 vojnika i civila koji pokrivaju veliki spektar aktivnosti, među kojima su zračni prijevoz i specijalne operacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Osnovana podružnica HKDU BiH

- Budući da se bliže Lokalni izbori 2020.godine, vrijeme je da svi ozbiljno i odgovorno pristupimo pripremama, pa u tome kontekstu, sa zadovoljstvom možemo...