ZBOG ERDOGANOVE IZJAVE O MACRONU

Francuska povlači veleposlanika iz Turske

Nakon što je turski predsjednik Redzep Taip Erdogan danas oštro kritizirao francuskog predsjednika Emanuela Macrona zbog njegovog odnosa prema muslimanima i izjavio da mu je potrebna pomoć “za mentalno zdravlje”, Francuska je brzo reagirala i povukla svog veleposlanika iz Turske.

“Komentari predsjednika Erdogana neprihvatljive su. Vrijeđanje i grubosti nisu način. Zahtijevamo da Erdogan promijeni politički smjer, jer je njegova politika opasna u svakom smislu. Ne ulazimo u suvišne polemike i ne prihvaćamo uvrede”, navodi se u priopćenju Jelisejska palače.

Munjevita reakcija službenog Pariza uslijedila je nakon današnje izjave Erdogana o Macronu da “sve što se može reći šefu države koji na taj način tretira milijune pripadnika različitih vjerskih zajednica je – prvo ispitaj svoje mentalno zdravlje”.

Turski predsjednik je prije dva tjedna osudio kao provokaciju Macronove izjave o “islamskom separatizmu” i “potrebi da se islam u Francuskoj strukturira”, prenio je Reuters.

Prijedlog zakona o borbi protiv “separatizma” u Francuskoj, čija meta je radikalni islam, treba da se nađe u parlamentu početkom prosinca./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DEROGIRANO BIRAČKO PRAVO

Duje: Uskoplje moramo obraniti od SIP-a

"Država u kojoj tehničko tijelo za provedbu izbora odlučuje o temeljnim građanskim pravima ili konkretno o biračkom pravu, ne može dobiti pozitivnu ocjenu demokratskog...