Rušenje zabluda: Fotograf zavirio u tajni svijet gejši

Gejše su dio japanske kulture već 400 godina, ali mnogim zapadnjacima nije sasvim jasno koja je točno njihova uloga.

Česta je zabluda da su gejše prostitutke. Međutim, nakon teške škole za gejše od koje mnoge odustanu, one se bave zabavljanjem ekskluzivnih gostiju.

Njihov je svijet često zatvoren ‘autsajderima’, a obični turisti ih mogu vidjeti samo na kratko u prolazu. Španjolski fotonovinar stoga je snimio njihove dnevne rutine i dao uvid u način na koji žive, piše Daily Mail.

Lucas Vallecillos snimio je gejše u njihovom tradicionalnom kimonu te trenutke u kojima nanose šminku na lice. Slijedio ih je u sobe u kojima zabavljaju goste i zavirio u njihov tajni svijet.

Mlade žene godinama vježbaju da postanu gejše, nakon što ih prime u Okiyu – kuću gejša, gdje žive i gdje ih Okasan (majka) uči kako da postanu gejše.

Obuka za gejše počinje sa 6 godina, a sve ih je manje

Na putu prema diplomi moraju studirati glazbu, ples te kako da održe pitak i ugodan razgovor s gostima. Moraju znati svirati instrumente, kako biti savršene domaćice te uče kako da dostojanstveno brinu o sebi.

Iako se može činiti jednostavnom, školovanje gejše je veoma teško. Na početku školovanja, od njih se očekuje da čiste kuću i danju i noću. Sobu dijele s ostalim školarkama kojima pomažu pri odijevanju.

Moraju pokazivati najveće poštovanje prema starijima, klečeći na podu kada stariji ulaze u prostoriju.

Također ih uče kako sjediti, jer često dok zabavljaju goste moraju kleknuti u položaj poznat kao ‘seiza’ s nogama savinutim ispod bedra.

Mnoge prekinu školovanje jer je teško živjeti daleko od udobnosti vlastitog doma tijekom čega su im i uskraćene mnoge pogodnosti modernog doba./HMS/

Najnovije

ZA ONE KOJI NE ZNAJU ILI SE PRAVE LUDI

Tko su legitimni predstavnici i zbog čega bez legitimnog predstavljanja nema demokracije?

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je za N1 kako termin "legitimno predstavljanje" ne postoji na "Wikipediji i drugim mjestima", ali da tamo...