FOTO: Pogledajte što je ostalo od brodica u Medulinu nakon ogromnog požara

U velikom požaru koji je rano jutros buknuo u marini u Medulinu izgorjele su 22 brodice, požar je nešto prije 7 sati stavljen pod kontrolu, a u njemu nitko nije stradao.

Požar je nakon 7 sati stavljen pod nadzor te su vatrogasci uspjeli zaustaviti širenje požara na ostala plovila.

U gašenju požara u marini u Medulinu sudjelovali su pripadnici pulske Javne vatrogasne postrojbe s četiri vozila, a njima su se u gašenju požara priključili i pripadnici medulinskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD).

“Po dolasku na mjesto događaja pristupilo se sektoriranju nezahvaćenih plovila te odvajanju od zahvaćenih, a tijekom požara s plivajućeg pontona odvojena su opožarena plovila te je ugašen požar na njima”, izvijestili su iz pulske JVP, čiji su pripadnici uspjeli spriječiti širenje požara na preostale obližnje brodice u marini.

Neke su brodice u potpunosti izgorjele, dok su druge djelomično ugašene, no pitanje je hoće li više biti u funkciji.

Foto: Goran Sebelic/Cropix

“Plamen se jako brzo proširio”

“Plamen se proširio jako brzo po svim brodovima do kraja, došli su vatrogasci brzo, ali nisu ništa mogli”, rekao je vlasnik jedne izgorjele brodice.

“Kad smo došli, već je bilo zahvaćeno preko 20 brodica. Mi smo, kako kažemo žargonski, prerezali vatru da se ne širi na druge brodice i uspjeli smo to spriječiti. Neke su se brodice otkačile i zahvaćene požarom počele plutati, morali smo ih loviti, uspjeli smo i tu spriječiti širenje. Postavili smo brane da ne bi došlo do većeg onečišćenja”, rekao je šef vatrogasaca za HRT.

Foto: Goran Sebelic/Cropix

“Neka elektroinstalacija, pretpostavljam, odnekud je počelo. Teško je ugasiti tu plastiku, s mora treba doći plovilo koje gasi”, rekao je vatrogasac Samir Grahović o mogućim uzrocima požara.

Lučka kapetanica je potvrdila da ima onečišćenja te da se postavljaju duple brane, a pozvan je i eko brod kako bi sanirao onečišćenje koje, kako je rekla, nije strašno./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img