FOTO Održan godišnji koncert OGŠ Posušje

I ove godine, povodom završetka školske godine, Osnovna glazbena škola Posušje održala je Godišnji koncert. Ovaj događaj koji se održava u sklopu Posuškog lita odvijao se pred mnogobrojnim auditorijem u posuškoj kinodvorani koji je imao prilike ovu večer uživati u nizu izvedbi klasične glazbe na glasoviru, gitari, flauti i saksofonu.

Program je otvorio Mali zbor Osnovne glazbene škole, a potom su na pozornici se izmijenjivali učenici, njih 23, u rasponu od prvog do šestog razreda. Oni su u nekoliko minuta, uz glazbenu pratnju ili samostalno, predstavili publici dio onoga što su učili u protekloj školskoj godini.

Potom su u drugom dijelu programa nastupili Josip Polić i Luka Žulj, ovogodišnji osvajači glazbenih priznanja na državnoj razini. Oni su naime nastupili na 22. Otvorenom federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u Bihaću, gdje su osvojili visoku drugu (Žulj), odnosno treću nagradu (Polić). Pred nazočnima na koncertu u Posušju izveli su nagrađeni repertoar- izvedbe na gitari Festte lariane, autora L.Mozzarinija i skladbe Entertainer, autora Scotta Joplina. Publika je besprijekorno odsvirane izvedbe dočekala gromoglasnim aplauzom.

Za ove rezultate, ispred OGŠ priznanja im je uručio ravnatelj Ljubo Begić. Također, ovim iznimnim učenicima, prizanja i nagrade uručili su i ispred Općine Posušje načelnik Branko Bago i njegova pomoćnica Ivana A. Galić.

Na kraju, nakon sat ipo bogatog programa, koncert je završen uz Veliki zbor Škole i vedre zvuke pjesme Neka cijeli ovaj svijet, čija je poruka, sudeći po izrazu lica posjetitelja na izlasku, začinila ovu lijepu glazbenu večer.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HNŽ

Na koronavirus testirano 456 uzoraka; 13 novih slučajeva u Mostaru, po 1 u Čitluku i Konjicu

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 tijekom vikenda (petak, subota i nedjelja) testirano je 456 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 15 i...