Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

FORTO: Imate čovjeka koji je lud i na slobodi, važno je da se svi uključimo

Premijer Sarajevske županije Edin Forto. Foto: N1

Ovo ubojstvo koje se dogodilo sinoć zahtjeva dodatne kapacitete. Zato smo odlučili kao Vlada da pružimo svu podršku komesaru da pozove u pomoć druge kantone koji će rasporediti svoje ljude na mjesta na koje odredimo, kazao je premijer Sarajevske županije Edin Forto nakon sinoćnjeg ubojstva pripadnika Federalne uprave policije kod Tarčina.

“Želim razjasniti par stvari koje možda nisu svima jasne. Važan događaj počinje večeras, on je već osiguran u skladu sa najvišim standardima. Ovo ubojstvo koje se dogodilo sinoć zahtjeva dodatne kapacitete”, kazao je Forto tijekom izvanredne konferencije za medije, javlja N1 televizija.

“Zato smo odlučili kao Vlada pružiti svu podršku komesaru da pozove u pomoć druge kantone koji će rasporediti svoje ljude na mjesta na koje odredimo. Sastavni dio u operativnom timu će biti ministar financija, ministar MUP-a i ministrica Pravde i uprave”, dodao je.

“Posebna pažnja će biti obraćena na škole i vrtiće. Vrlo je bitno da se svi uključimo, ali i pokažemo da nećemo dovesti u pitanje sigurnost građana i EYOF-a koji će proteći u najboljem redu”, kazao je Forto.

Na novinarsko pitanje kako vratiti sigurnost građanima, obzirom da su ne tako davno ubijena dva policajca, Forto je kazao:

“Vratit ćemo osjećaj sigurnost građanima tako što ćemo učiniti sve što je u našoj moći. Nemojte povezivati ova dva slučaja. Imate čovjeka koji je lud i na slobodi, nemojte povezivati ova dva slučaja. Vlada je u stalnom zasjedanju, učinit ćemo sve”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte