TUŽITELJSTVO BiH

Formiran predmet o skupu u firmi “Igman” u Konjicu

Tužiteljstvo BiH formiralo je predmet i vrši provjere o skupu organiziranom u firmi “Igman” u Konjicu za koji su nadležni objavili da je na njemu došlo do širenja virusa korona.

Iz Tužiteljstva BiH nisu mogli dati više detalja o istrazi, pokrenutoj nakon što je ova firma 11. ožujka organizirala skup povodom godišnjice kompanije.

Prvi slučaj zaraze virusom korona u BiH registriran je 5. ožujka, nakon čega su stručnjaci preporučili da se izbjegavaju okupljanja.

Ranije su iz firme “Igman” priopćili da je naredba o zabrani održavanja javnih skupova na području Federacije BiH donesena šest dana poslije organiziranja ovog skupa, odnosno 17. ožujka, te da je okupljanje održano u skladu s mjerama koje su tada bile na snazi.

Nakon što je potvrđeno da je direktor ove firme Đahid Muratbegović pozitivan na virus korona, kompanija “Igman” obustavila je proizvodnju na dva tjedna, prenosi Birn.

Prema posljednjim informacijama, u Konjicu je nakon zabave nastao takozvani klaster zaraženih virusom. Do sada su 22 potvrđena slučaja, dok je jučer preminuo vozač direktora Muratbegovića.

Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar su potvrdili da je Muratbegović, koji je do sada boravio u kućnoj izolaciji, danas hospitaliziran./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U FRANCUSKOJ SAMO DANAS 1417

U svijetu od koronavirusa umrlo preko 80.000 ljudi

Tijekom utorka je svijet prešao prag od 80.000 mrtvih od koronavirusa.Diljem svijeta je od koronavirusa preminulo 81.248 ljudi. Ukupno je dosad oboljelo više od...