“FlyBosnia” ostala i bez direktora

Tarik Bilalbegović nije više na poziciji generalnog direktora bh. aviokompanije “FlyBosnia”, saznaje „Dnevni avaz“.

Što je razlog?

On je, prema informacijama „Avaza“, dobio otkaz, a ranije je sam nudio ostavku.

Bilalbegovića su spomenute novine jučer kontaktirale kako bi pojasnio razlog otkaza, ali je rekao da je na putu i da može razgovarati tek u ponedjeljak.

On je na ovoj poziciji proveo svega pola godine. Imenovan je za direktora u lipnju nakon što je ostavku podnio Chris Gabriel, uspješni australski biznismen i jedan od stotinu najutjecajnijih IT biznismena u svijetu.

I Gabriel je kao i Bilalbegović poziciju direktora u aviokompaniji „FlyBosnia“ obavljao manje od pola godine.

Gabrijel nije želio produžiti ugovor s ovom kompanijom jer se njegova vizija i planovi nisu podudarali s direktorom i vlasnikom „Al Shiddi“ grupacije Nudžejmom Skenderović i Sulejmanom Abdulahom el-Šidijem.

Financijska dubioza

Tijekom šestomjesečnog mandata kompaniju je stavio na noge te osigurao letove prema Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji. No kasnije je ova firma, iako se predstavlja kao nacionalna, počela tonuti u financijsku dubiozu.

Dugovi Sarajevskom aerodromu iznose milijun maraka, a ostali su i samo s jednim avionom.

Plaće kasne mjesecima

Radnici ove firme nedavno su rekli da im primanja kasne već dva mjeseca. Kako su pojasnili, doprinosi im nisu uplaćeni još od travnja. Nikada im nisu plaćene ni predviđene dnevnice.

Zbog financijske dubioze „FlyBosnia“ otpustila je više od 50 radnika i smanjila broj letova./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SARAJEVO Zapaljen automobil u naselju Dobrinja

U sarajevskom naselju Dobrinja večeras je zapaljen automobil, a vatrogasci su lokalizirali požar.Iz Operativnog centra sarajevskih vatrogasaca za "Avaz" su rekli da su u...