Finale Copa Libertadores zbog nereda preseljeno iz Santiaga

Iako je prije dva tjedna Južnoamerički nogometni savez (Conmebol) objavio da će se posljednja utakmica Kupa Libertadores, južnoameričke verzije Lige prvaka, igrati u Santiagu, glavnom gradu Čilea, sada je odlučeno da se zbog nasilnih prosvjeda u toj zemlji finale preseli u Peru.

Tako će se finale između brazilskog Flamenga i branitelja naslova argentinskog prvaka River Plate igrati u Limi 23. studenog.

– Ovakvu smo odluku donijeli na temelju peruanske ponude i sigurnosti koju oni tu mogu pružiti, objavio je Conmebol objašnjavajući da su se na ovakav potez odlučili uzevši u obzir sigurnost igrača, navijača i sudaca.

Čileanski nogometni savez otkazao je i prijateljski obračun s Bolivijom, 15. studenog, jer se u Čileu održavaju nasilni prosvjedi zbog loših socijalnih uvjeta u zemlji.

Ovo je ujedno i prvi put u povijesti da će se pobjednik Kupa Libertadores odlučiti u jednoj finalnoj utakmici.

Prošlogodišnje finale između Boca Juniorsa i River Plate je igrano u Madridu zbog nereda navijača Rivera koji su napali autobus Boce i ozlijedili nekoliko igrača. Prva utakmica igrana na La Bomboneri završena je rezultatom 2-2, a u Madridu je slavio River s 3-1./H/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSTAVNICA UNDP-A I MAKEDONSKI VELEPOSLANIK

Bevanda razgovarao s Nederom i Ebibijem o suradnji i ekonomskom napretku

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima rezidentnu predstavnicu Programa Ujedinjenih naroda za...