FILMSKA PLJAČKA U SREDIŠTU SPLITA Pljačkaši provalili u poznatu zlatarnicu i otuđili milijunski iznos

U samom centru grada, u Bosanskoj ulici, noćas je oko 2 i 15 sati ujutro opljačkana Zlatarnica Đonlić, a prema informacijama Josipa Đonlića, sina vlasnika objekta, otuđen je milijunski iznos, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je kazao djelatnik zlatarnice, siguran je da je riječ o organiziranoj pljački u kojoj su, kako navodi Đonlić, sudjelovala trojica počinitelja.

– Netko je imao šifru upravljača kojim se otvaraju rolo vrata, a staklena vrata su razbili macom. Stigli su s velikim torbama, pokupili svo zlato koje je bilo u ormarima, uzeli blagajnu, a ladice u kojima stoje kutije i sadržaj za pakiranje nisu uopće dirali, kao da su točno znali gdje što stoji. Bili su obučeni u bijele kombinezone, kao forenzičari u filmovima, imali su rukavice, woki toki, jedna je osoba imala slušalicu u uhu.. –  prepričava Josip Đonlić sve ono što je jutros imao prilike vidjeti na snimkama nadzorne kamere.

Prema njegovim riječima, proteklog tjedna radio je u poslijepodnevnoj smjeni i tada je primijetio osobu koja je desetak minuta uoči zatvaranja zlatarnice, ispred susjedne trgovine koja ne radi, promatrala stanje i vjerojatno tada učila šifru za otvaranje metalnih rolo vrata.

– Pljačkaši su otišli u nepoznatom smjeru pa molim sve građane koji imaju bilo kakve spoznaje i informacije o pljački da se jave policiji – poručio je djelatnik zlatarnice, piše Slobodna Dalmacija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAJBOLJI IGRAČ RIJEKE ŠOKIRAN

ANDRIJAŠEVIĆ: Što rade ti suci u VAR sobi?

Rijeka je skoro do polovice drugog poluvremena polufinala Kupa protiv Osijeka bila na konopcima. Petar Bočkaj je zabio dva krasna gola, Osijek je imao...