FILIPOVIĆ: Nadomak smo pregovaračkog procesa za BiH

Politički predstavnici stranaka koje čine vlast na državnoj razini, odnosno radne grupe intenzivno rade na finalizaciji prijedloga tri zakona. To su Zakon o sudu, Izborni zakon i Zakon o sprječavanju sukoba interesa, kazala je za Dnevni avaz Darijana Filipović, članica radne grupe, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i dopredsjednica HDZ-a BiH.

Napomenula je da je to u skladu sa zaključcima s posljednjeg sastanka predsjednika političkih stranaka koje čine parlamentarnu većinu te da su zapravo radne grupe zadužene da u vezi s ta tri zakona naprave dodatne usuglašavanja kako bi pokušale iznaći rješenja za sve ono što je ostalo sporno u zakonima.

– Postoji zajednička ambicija da se dogovore zakoni koji su preostali u procesu ispunjavanja uvjeta za napredak u integracijskim procesima Bosne i Hercegovine. Usvajanjem ovih zakona u Vijeću ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH takva ambicija bi bila prepoznata u vidu otvaranja pregovaračkog procesa za BiH, što bi bio ogroman iskorak. Nadomak smo njega i to nam treba biti nit vodilja u ovom tjednu – kazala je Filipović za Avaz.

Kako prenosi ovaj list, u petak je moguća hitna sjednica Doma naroda Parlamenta BiH kako bi se usvojio zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma./HMS/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img