FILIPOVIĆ- DELMAS: Francuska podržava Bosnu i Hercegovinu na putu u EU

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjedateljica Povjerenstva za vanjske poslove Zastupničkog doma PSBiH Darijana Filipović primila je danas u nastupni posjet veleposlanika Republike Francuske u BiH Françoisa Delmasa.

Razgovaranio je o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, uz poseban naglasak na napredak BiH u procesu pridruživanja Europskoj uniji i NATO savezu.

Filipović izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom i prijateljskim odnosima između dviju država. Izrazila je dobrodošlicu veleposlaniku Delmasu, te istaknula važnost kontinuirane podrške Francuske u procesima koji vode stabilnosti i napretku BiH – saopćeno je iz Ureda predsjedateljice Povjerenstva za vanjske poslove Zastupničkog doma PSBiH Darijane Filipović.

Delmas je naglasio snažnu podršku Francuske Bosni i Hercegovini u njezinom putu prema članstvu u Europskoj uniji.

U ocjeni bilateralnih odnosa, zaključeno je kako su na zadovoljavajućoj razini, s obostranim opredjeljenjem za daljnji razvoj prijateljskih odnosa između dviju zemalja. Sastanak je zaključen izrazima obostrane predanosti jačanju veza između BiH i Republike Francuske, te potvrdom kako je podrška Francuske od izuzetne važnosti za stabilnost i napredak BiH – prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img