Filip u Milijunašu pao na pitanju o najpopularnijem filmu iz 2023. Znate li odgovor?

U ovotjednom izdanju kviza “Tko želi biti milijunaš?” bila su tri natjecatelja. Svoje natjecanje iz prethodne emisije nastavio je Filip Španić i osvojio je 5000 eura, Duje Voloder odustao je na 10. pitanju i osvojio 2500 eura, dok Alen Murtić s osvojenih 5000 eura nastavlja put do glavne nagrade u idućoj emisiji.

Emisiju je otvorio 24-godišnji Filip Španić, koji je u prethodnoj epizodi osvojio 150 eura. Dolazi iz Sesveta, diplomirao je molekularnu biologiju, trenutno je nezaposlen te u odlasku na doktorat u Francusku.

Mladić je prvi džoker zatrebao na 6. pitanju, u kojem se tražio naziv drame u kojoj je Čehov pisao o propadanju plemenitaša. Uz pomoć publike, koja je s visokih 78% glasala za točan odgovor Višnjik, osvojio je 300 eura i nastavio igru. Filip je samostalno odgovorio na iduća tri pitanja i osvojio 2500 eura, piše Index.

Oppenheimer zadao Filipu muke

Novu pomoć džokera zatrebao je na 10. pitanju, kojim se prelazi drugi prag. “Zbog velikog potresa 2015. se nitko na svijetu nije..”, glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: popeo na Mount Everest, molio u Meki, utrkivao na Imoli, divio Mona Lisi.

Nakon što je iskoristio džoker pola-pola, ostao je u dilemi te je u pomoć pozvao i prijatelja koji je potvrdio njegove sumnje te je Filip osvojio 5000 eura. Točan odgovor bio je “popeo na Mount Everest”.

Ipak, igra mladića zaustavljena je na idućem, filmskom pitanju o znanstveniku koji se ne pojavljuje kao lik u filmu Oppenheimer. Ponuđeni odgovori bili su Albert Einstein, Edward Teller, Niels Bohr i Erwin Schrödinger. Iako je gledao film, nažalost, nije odgovorio točno i ostao je pri osvojenom iznosu od 5000 eura./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img