BOKS

Filip Hrgović otkrio kada se vraća u ring i progovorio o gubitku oca: ‘Ne mogu vjerovati da ga nema…’

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović trebao se 7. svibnja boriti u Londonu protiv opasnog Kineza Zhilei Zhanga, no nažalost se povukao zbog smrti oca i neodrađenog kampa.

To bi Hrgoviću bila najveća borba u karijeri jer bi pobjednik bio obavezan izazivač za IBF pojas i borio bi se protiv pobjednika meča između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usika.

No, nažalost nije ušao u ring zbog smrti oca Pere Hrgovića, koji je preminuo u 67. godini nakon duge i teške bolesti i Zangh se borio protiv drugog borca, kojega je lakoćom svladao.

‘Veselim se novoj etapi’

Borba između Hrgovića i Zangha trebala bi se održati krajem srpnja, a hrvatski boksač je u razgovoru za FAVBET progovorio u kakvoj je trenutno situaciji.

“Nisam još u punom treningu, bit ću u ponedjeljak. Putujem na kamp u SAD i čeka me desetak tjedana priprema. Očekujem meč krajem sedmog mjeseca. Počeo sam raditi s novim trenerom, Ronyjem Schiltom, Amerikancem koji radi s puno velikih imena i trenutno trenira svjetskog prvaka. Odradili smo nekoliko treninga i sve je bilo super, veselim se nekoj novoj etapi u karijeri, nadam se da će sve funkcionirati”, rekao je Hrgović, koji je prije nekoliko dana otputovao za SAD, na pripreme za meč karijere, piše Net.hr.

Tugu preokrenuti u veću motivaciju

“Borba se očekuje krajem srpnja, još nije potvrđen datum, mogla bi to biti predborba na revanšu Joshue i Usika, ništa još nije službeno. Važno je da je protivnik isti, da nisam izgubio poziciju i da je borba za obaveznog izazivača”, izjavio je pa za kraj progovorio o gubitku oca:

“Bilo je teško i još uvijek je. Moj tata se borio s teškom bolešću dugo, još uvijek ne mogu vjerovati da ga nema. Veliki je udarac za svakoga kada se nešto pout toga dogodi, nikada se u životu nisam osjećao tako teško i tužno. Trebalo mi je vremena da dođem k sebi.”

“Polagano uz trening i nove izazove dolazim sebi i želim nekako tu tugu preokrenuti u još veću motivaciju. Sve sljedeće mečeve želim pobijediti za njega”, zaključio je./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije