FESTIVAL POLIGON: Mostarskoj publici se predstavili Danilo Lučić i Senka Marić

Festival Poligon sinoć je nastavljen u Pozorišnoj kafani u Mostaru gdje su se publici predstavili Senka Marić i Danilo Lučić.

Danilo Lučić rođen je 1984. u Beogradu i završio je osnovne i master studije na beogradskom Filološkom fakultetu, na katedri za srpsku književnost. Objavio zbirku pesama Beleške o mekom tkivu (SKC Kragujevac, 2014), za koju je dobio Brankovu nagradu. Uređuje portal za književnost i kulturu glif.rs, a urednik je u izdavačkoj kući Kontrast izdavaštvo.

Senka Marić (rođena 1972. u Mostaru, BIH) spisateljica, pjesnikinja, esejistica i književna prevoditeljica. Objavila je zbirke poezije Odavde do nigdje, To su samo riječi i Do smrti naredne. Dobitnica je nekoliko književnih nagrada, između kojih se ističu evropska nagrada Vitez/škinja poezije 2013, te prva nagrada Zija Dizdarević 2000. godine. Urednica je internetskog portala za književnost, kulturu i umjetnost strane.ba.Za roman Kintsugi tijela (Buybook, 2018.) nagrađena je nagradom Meša Selimović.

Danas je zadnji danas festivala, a zatvaranje je zakazano za 12 sati u Studentskom centru Mostar gdje će se okupiti svi autori./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PARLAMENTARNI IZBORI U HRVATSKOJ

HDZ-u pobjeda u devet izbornih jedinica, Restartu u dvije

HDZ je na parlamentarnim izborima održanima u nedjelju osvojio najviše mandata u osam izbornih jedinica u Hrvatskoj te u inozemstvu, dok je Restart koalicija...