Federer se slomio i briznuo u plač pred novinarima

Jedan od najvećih, a po mnogima i najveći teniser svih vremena, Roger Federer, slomio se pred kamerama CNN-a nakon pitanja o njegovom tragično preminulom treneru Peteru Carteru.

Švicarac se njemu može zahvaliti na tehnici koju je užitak svaki puta gledati, no Carter nije doživio da vidi kako jedan od njegovih pulena osvaja svoj prvi, od 20, Grand Slam naslova u karijeri.

Carter je preminuo u saobraćajnoj nesreći za vrijeme medenog mjeseca sa suprugom 2002. godine, godinu dana prije nego je Federer po prvi put osvojio Wimbledon.

“Kada sam bio dijete on je bio velika zvijezda u našem klubu u Baselu i bio sam sretnik što me povremeno trenirao. Peter je bio vrlo važna osoba u mom životu. Ako se nekome mogu zahvaliti na svojoj tehnici, onda je to Peteru”, rekao je Federer.

Uslijedilo je pitanje novinarke koju je zanimalo što misli kako bi se Carter osjećao da vidi svog igrača s 20 osvojenih Grand Slam titula. Tu su Švicarca obuzele prejake emocije, te je briznuo u plač, prenosi Dnevnik.hr

“Oprostite. Nikada mi se ovo nije dogodilo. Čovječe, i dalje mi jako nedostaje. Nadam se samo da bi bio ponosan na mene. Nakon što je preminuo, to je izazvalo neko buđenje u meni i tada sam počeo zaista naporno trenirati”, otkrio je Federer.

Švicarac će za manje od sedam dana krenuti u obranu naslov pobjednika Australian Opena i to s navršenih 37 godina na leđima. Prošle sedmice je s Belindom Benčić osvojio Hopman Cup, baš kao i lani, gdje je slavio protiv mladih lavova Alexa Zvereva i Stefanosa Tsitsipasa.

/HMS/

Najnovije