Federalni zastupnik Kenan Uzunović osumnjičen da je lagao da mu je nuđen novac da ne glasa za novu Vladu FBiH

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po nalogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo, rano jutros započeli su pretrese na više lokacija na području Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo zbog dokumentiranja krivičnog djela davanje lažnog iskaza.

Tijekom dana u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenog bit će ispitan Kenan Uzunović kojeg Tužiteljstvo Kantona Sarajevo tereti za davanje lažnog iskaza.

Nakon što je Kenan Uzunović, inače, zastupnik u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta u medijima rekao kako mu je nuđen novac da ne glasa za novu Vladu Federacije, Tužiteljstvo KS je po službenoj dužnosti formiralo predmet kako bi provjerilo takve navode.

Tijekom davanja iskaza u svojstvu svjedoka, a na poziv Tužiteljstva KS, Uzunović je lažno naveo da je svoj telefon kojim je snimio audio zapis u kojem mu se nudi novac od N.N. osobe, promijenio a snimak izbrisao. Međutim, istragom je utvrđeno da nije promijenio telefon, već ga je nakon saslušanja ugasio i prestao koristiti iako je znao da on predstavlja bitan dokaz u ovom krivičnom postupku, navodi se u priopćenju Tužiteljstva Kantona Sarajevo./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img