Federalna ministrica obrazovanja Jasna Duraković posjetila općinu Posušje

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Jasna Duraković boravila je u utorak u radnom posjetu općini Posušje gdje su je dočekali načelnik općine Ante Begić i savjetnik za komunikaciju s domaćim i međunarodnim institucijama Jozo Kolobarić.

Načelnik Begić predstavio je gostima, koji su po prvi put službeno boravili u Posušju, osnovne gospodarske i društvene značajke općine Posušje, s naglaskom na mlade i nužnosti širenja obrazovnih infrastrukturnih kapaciteta, priopćeno je iz općine Posušje.

U tom kontekstu je iznio podatak o velikom udjelu mlade populacije u ukupnom stanovništvu i pozitivnim tijekovima prirodnog prirasta koji su karakteristični za Posušje te je predstavio infrastrukturne projekte, konkretno ulaganja u objekte namijenjene obrazovanju i odgoju u proteklom razdoblju kao i planove nastavka ulaganja na tom polju.

To se prije svega odnosi na gradnju novog krila i nove sportske dvorane u sklopu OŠ fra Petra Bakule, dogradnju dječjeg vrtića “Bajka” s ciljem jačanja kapaciteta i gradnju rehabilitacijsko-edukacijskog centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju. Budući da je riječ o velikim projektima koji premašuju mogućnosti samostalnog financiranja, načelnik Begić je rekao kako se pri njihovoj realizaciji očekuje podrška s viših razina vlasti.

Ministrica Duraković iznijela je pozitive dojmove na predstavljeno, pogotovo na podatak o pozitivnoj demografskoj slici Posušja, što nije čest slučaj u drugim sredinama. Vezno, pak, za mogućnost suradnje na infrastrukturnim projektima iz područja školstva, ministrica je govorila o načinima kojih je moguće aplicirati na javne pozive te je izrazila nadu kako će ona biti plodonosna, a na korist svih žitelja Posušja.

Posebna tema ovog sastanka odnosila se i na mogućnost unaprjeđenja gradske knjižnice te suradnje na obogaćivanju knjižničnog fonda.

U drugom dijelu posjeta upriličen je obilazak JU Dječjeg vrtića “Bajka” i nove zgrade OŠ Ivana Mažuranića, gdje su ministricu i općinsko izaslanstvo dočekali ravnatelji Kristina Milas i Stipe Bešlić.

Na kraju su gosti posjetili i lokaciju na kojoj je planirana gradnja rehabilitacijsko-edukacijskog centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju, navodi se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img