FAZ na Buni organizira besplatnu školu rezidbe u voćarstvu i vinogradarstvu

Federalni agromediteranski zavod Mostar 5. (peti) put zaredom organizira “Zimsku školu rezidbe voćaka i vinove loze”, koja će se održati tijekom veljače 2016.godine.  na eksperimentalnom poligonu FAZ-a na Buni, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Ovaj eksperimentalni poligon čine voćnjak, vinograd i maslinik podignuti 2009. godine.

Škola rezidbe će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela. Teoretski dio će činiti tematske cjeline: Opći principi rezidbe, rezidba vinskih sorti, rezidba stolnih sorti, rezidba u voćarstvu

rezidba2

Predavači na teoretskom dijelu odnosno demonstratori na praktičnom dijelu će biti djelatnici FAZ-a Mostar: Marijo Leko, dipl.inž.polj.- pomoćnik direktora za biljnu proizvodnju i tehnologiju, Mladen Gašpar, dipl.inž.polj. – stručni savjetnik za vinogradarstvo i mr.sc. Miro Barbarić, dipl.inž.polj. – stručni savjetnik za voćarstvo.

FAZ poziva sve zainteresirane proizvođače kao i hobiste koji žele prisustvovati školi rezidbe, da se prijave u Federalni agromediteranski zavod Mostar, ulica Biskupa Čule br.10, u razdoblju do 29.1.2016. godine na telefone: 036/335-054, 335-059 i 335-060.

Napominju da je škola rezidbe besplatna za sve zainteresirane kandidate./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije