Facebook optužen da prisiljavanje osoblje na povratak u urede

Više od 200 zaposlenih u Facebooku širom svijeta optužilo je u otvorenom pismu kompaniju da ih primorava da se vrate u urede unatoč riziku od koronavirusa.

Moderatori sadržaja Facebooka tvrde da kompanija bespotrebno izlaže riziku njihove živote radi profita.

Oni su pozvali Facebook da usvoji izmjene politike poslovanja kojima bi dozvolila nastavak rada na daljinu i druge pogodnosti, kao što je bonus zbog rizika, prenosi BBC.

Facebook je priopćio da većina potpisnika pisma radi od kuće i da će nastaviti raditi na taj način do kraja pandemije.

Vjerujemo u otvoren interni dijalog, ali takvi razgovori moraju biti iskreni, naveo je glasnogovornik kompanije, prenosi Jabuka.tv.

Facebook je u kolovozu priopćio da zaposleni u kompaniji mogu raditi od kuće do ljeta 2021.

Ta društvena mreža, međutim, zapošljava tisuće radnika na ugovor koji službeno rade za druge kompanije, koji su zaduženi da uoče objave koje sadrže kršenje politike kompanije, kao što su spamovi, zlostavljanje djece ili dezinformacije.

Zaposleni su u otvorenom pismu naveli da je poziv da se vrate u urede došao nakon što je propao Facebookov pokušaj da se u većoj mjeri osloni na umjetnu inteligenciju za uočavanje problematičnih objava.

Tvrde da ih kompanija, suočena s rastućim pritiskom da se oslobodi mržnje i diskriminacije na mreži, prisiljava da se vrate u urede.

Potrebni smo Facebooku. Vrijeme je da to priznate i počnete cijeniti naš rad. Nemoralno je da žrtvujete naše zdravlje i sigurnost zbog profita, poručili su moderatori sadržaja u Facebooku./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAKON 7 GODINA GRADNJE

Autoceste FBiH pustile u promet 11 km autoceste bez uporabne dozvole

Nakon sedam godina FBiH je dobila novih 11 kilometara autoceste, koji bi sljedećeg tjedna mogli biti zatvoreni, javila je N1 televizija. Dionica autoceste koridora tzv....