TVRDI "THE VERGE"

Facebook će promijeniti ime kompanije!

Facebook sljedećeg tjedna planira promijeniti ime kompanije u svrhu rebrendiranja, tvrdi tehnološki blog The Verge.

Mark Zuckerberg navodno će otkriti planove o promjeni imena na godišnjoj konferenciji tvrtke Connect koja će se održati 28. listopada, ali novo ime bi moglo biti otkriveno i ranije.

Iz kompanije su na ovu vijest poručili da ne žele komentirati glasine ni spekulacije.

Mark Zuckerberg je ovoga ljeta najavio kako njegova kompanija želi u narednih pet godina iz društvene mreže prerasti u kompaniju “metaversa”. Ovaj pojam opisao je kao “virtualni svijet”, koji će se nadograditi na sve što do sada poznajemo pod pojmom virtualne stvarnosti i koji će biti zapravo nova računalna i komunikacijska platforma. Drugo pojašnjenje kaže kako je to nova faza u međusobnom povezivanju virtualnih iskustava korištenjem tehnologija virtualne i proširene stvarnosti.

Zapošljavaju 10.000 ljudi u EU

Da misle ozbiljno i predano raditi na ovom projektu i u njega mnogo uložiti, potvrđeno je i ovoga tjedna, kada je službeno najavljeno da će se metaverse primarno razvijati u Europskoj uniji. Plan Facebooka je na području EU zaposliti deset tisuća stručnjaka u narednih pet godina. Osim ambicioznih planova za ovaj projekt, Facebook želi ovim potezom poručiti i kako vjeruje u snagu europske tehnološke industrije i u potencijal europskih talenata na tom području, prenosi Index.hr.

Vijest dolazi u turbulentnim trenucima za tvrtku. Naime, prije nekoliko dana dogodio se veliki pad društvenih mreža Facebook, Instagram i WhatsApp koji je trajao šest sati, zbog kojeg je tvrtka izgubila malo više od tri milijuna dolara prihoda od oglašavanja u SAD-u, svojem primarnom tržištu.

Također, Facebook je nedavno pristao platiti 14.24 milijuna dolara kako bi zaustavio sudski progon američkih vlasti koje ga optužuju da je neka dobro plaćena radna mjesta namijenio stranim državljanima, na štetu američkih građana i stanovnika sa stalnom dozvolom boravka (zelenom kartom). Američko ministarstvo pravosuđa podiglo je tužbu krajem 2020. ocijenivši da je društvena mreža namjerno izgradila sustav zapošljavanja koji sprječava kvalificirane Amerikance da doznaju za neka radna mjesta i da se natječu, primjerice tako što ne prihvaćaju internetske kandidature./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

LIDER SBB-A

RADONČIĆ: Glasanje HDZ-a za nas Bošnjake je nož u leđa, očekujem da povuku svoje glasove

Nakon današnjeg sastanka u zgradi Delegacije EU, gdje već treći dan Matthew Palmer, američki izaslanik za izborne reforme, i Angelina Eichhorst, direktorica pri Europskoj...