Evo zašto smo ponedjeljkom najdeblji!

Tvrdnja da je ponedjeljak dan kada smo najdeblji možda zvuči kao mit, no istraživanje je pokazalo kako je ova tvrdnja istinita. U istraživanju je sudjelovalo 80 muškaraca i žena koji su mjerili svoju težinu, svako jutro prije doručka, u periodu od godinu dana.

Znanstvenici su rezultate vaganja bilježili i mjerili trend rasta i pada tjelesne težine kroz tjedan.

Rezultati istraživanja pokazuju da su sudionici ponedjeljkom imali najvišu tjelesnu težinu, dok je petkom čak njih 74% imalo najnižu. Razlog tome je što su sudionici tijekom tjedna bili više fizički aktivni nego vikendom. Bez obzira vježbate li ili ne, vikendom dani nisu toliko užurbani kao tijekom radnog tjedna, zbog čega sporije trošite unesene kalorije, piše Centarzdravlja.hr.

Ovi rezultati nam pokazuju da ponedjeljak možda nije najbolji dan za vaganje zato nemojte očajavati zbog povećane tjelesne težine ponedjeljkom, već pokušajte i vikendima prakticirati jednake navike kao i ostalim danima u tjednu.

Osim toga tijekom radnog tjedna, u pravilu, više pazimo što i kada jedemo nego vikendom stoga ni ne čudi da ponedjeljkom vaga pokazuje koju kilu više./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MOSKVA ODGOVORILA

Dvadeset čeških diplomata imaju 25 sati da napuste Rusiju

Kao odgovor na subotnje protjerivanje 18 ruskih diplomata iz ruskog veleposlanstva u Pragu, Rusija je proglasila za nepoželjene 20 diplomata iz češkog veleposlanstva u...