DODIKOV VETO TREBA POTVRDITI NSRS

Evo u čemu su dva bošnjačka preglasala srpskog člana Predsjedništva BiH

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici, s dva glasa za (članovi PBiH Željko Komšić i Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (član PBiH Milorad Dodik) usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. ožujka 2020. godine utvrđuju kao termin službene posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Srpski član Predsjedništva BiH Dodik je navedeni zaključak proglasio destruktivnim po vitalni entitetski interes, priopćeno je, između ostalog, nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Kako se navodi u priopćenju, Predsjedništvo BiH je s dva glasa za (članovi PBiH Željko Komšić i Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (srpski član PBiH Milorad Dodik) donijelo Odluku o prihvaćanju Sporazuma o statusu između Bosne i Hercegovine i Europske unije o aktivnostima koje provodi Agencija za europsku graničnu i obalsku stražu na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je navedenu odluku proglasio destruktivnom po vitalni entitetski interes.

Dodik će izjave o navedenom zaključku i odluci u pisanoj formi dostaviti članovima Predsjedništva BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ako Skupština u roku od deset dana potvrdi izjave, navedeni zaključak i odluka Predsjedništva BiH ne stupaju na snagu.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici glasalo za usvajanje Odluke o odbijanju molbi za pomilovanje dvije osuđene osobe.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije, nakon rasprave, s dva glasa za (članovi PBiH Željko Komšić i Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (srpski član PBiH Milorad Dodik) postiglo konsezus za odluke o zaključivanjima sporazuma, ugovora i odluke o ratifikacijama te će predsjedavajući Predsjedništva BiH u skladu sa članom 42. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH (Službeni glasnik BiH, br. 10/13, 32/13 i 22/14), navedene točke uvrstiti na iduću sjednicu Predsjedništva BiH kao obvezne, priopćeno je iz Predsjedništva BiH nakon današnje sjednice./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VRSALJKO NIJE NASTUPIO

Atletico uvjerljiv protiv Mallorce

Nogometaši Atletica učvrstili su na trećoj poziciji Primere pobjedom na svojoj Wandi nad Mallorcom 3-0 u prvoj utakmici 34. kola.Alvaro Morata je iz penala...