UTVRĐEN PRIJEDLOG SPORAZUMA

EU preusmjerava 18 milijuna eura iz IPA II za ekonomski opravak BiH

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog dopune i Sporazuma o financiranju godišnjeg akcijskog programa za Bosnu i Hercegovinu za 2019. između Europske unije (EU), koju predstavlja Europska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH, sa Osnovama za njegovo zaključivanje.

Europska unija tom dopunom želi osigurati sredstva kako bi bio podržan ekonomski oporavak BiH nakon pandemije COVID-19, uvođenjem dvije nove akcije, i to “EU4 mala i srednja poduzeća” s proračunom od 14 milijuna eura i “EU4Trade” s proračunom od četiri milijuna eura. Ova sredstva preusmjerena su iz akcija “EU4Energy” i “EU4Transport”.

Istovremeno, ukupna vrijednost godišnjeg akcijskog programa za BiH ostaje ista i iznosi 85.490.154 eura, kao i ukupan doprinos EU u iznosu 81.898.200 eura.

Ministarstvo financija i trezora dostavit će Prijedlog te dopune Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za potpisnika je predložen direktor Direkcije za europske integracije, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

EURO 2020

Bez golova u sudaru Engleske i Škotske

U drugoj utakmici skupne D Engleska i Škotska su sinoć na Wembleyju odigrali bez golova 0:0. Bila je to borbena utakmica u kojoj su obje...