Hrvatski Medijski Servis

EU: Odbacujemo bilo kakve pokušaje poricanja genocida u Srebrenici

Šef Izaslanstva Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark

Delegacija EU/EUSR u Bosni i Hercegovini odbacuje bilo kakve pokušaje poricanja genocida počinjenog u Srebrenici, priopćeno je iz Ureda EU u BiH nakon što je danas Narodna skupština Republike Srpske održala specijalnu sjednicu kako bi raspravljala o Izvještaju Komisije o Srebrenici iz 2004. godine.

– U tom kontekstu, Europska unija odbacuje bilo kakvo poricanje, relativizaciju ili pogrešno tumačenje genocida u Srebrenici. Također osuđujemo korištenje zapaljive etno-političke retorike i djelovanja.

Pozivamo sve političke lidere i druge osobe na pozicijama odgovornosti u BiH da predvode rad na odavanju počasti žrtvama i promoviranju pomirenja – istaknuto je u priopćenju.

Europska unija je unija vrijednosti i bilo koja zemlja koja teži ka članstvu u EU mora poštivati i promovirati njene vrijednosti demokratičnosti, ljudskih prava, tolerancije i pravde. To uključuje tretiranje žrtava genocida s najvećim poštovanjem i dostojanstvom, navedeno je također./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte