ERONET: Moguće korištenje naših resursa za političku promociju

S obzirom na činjenicu kako su pred nama opći izbori u BiH, ovim putem želimo izvijestiti sve naše korisnike i cjelokupnu javnost kako je moguće korištenje resursa HT Eronet mreže u cilju promoviranja određenih političkih stranaka ili političkih opcija, priopćeno je iz Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

To se, primjerice, odnosi na zahtjeve političkih stranaka ili političkih opcija za masovnim slanjem SMS poruka prema korisnicima – bilo HT Eroneta, bilo drugih operatera u BiH.

-Našim korisnicima želimo naglasiti kako je ova usluga – komercijalna te da je, kao takvu, HT Eronet mora isporučiti; u protivnom – možemo biti prozvani za diskriminaciju. To znači da, s regulatornog aspekta, sve političke stranke imaju tretman kao i svi drugi naši korisnici te smo im dužni, sukladno zahtjevu, kvalitetno isporučiti sve usluge, navodi se u priopćenju.

S pravnog aspekta, ne postoji zabrana slanja SMS poruka prema korisnicima u svrhu izborne promidžbe, s iznimkom razdoblja od 24 sata prije samih izbora.

Također, strana koja želi svoju političku kampanju raditi i preko SMS poruka, te poruke može poslati i preko partnera HT Eroneta, a HT Eronet nema uvida u bilo kakav sadržaj komunikacije.

Napominjemo kako svatko, na komercijalnoj osnovi, može kupiti broj te s njega odašiljati poruke, a zakonski podliježe sankcioniranju samo ukoliko su te poruke uvredljiva ili neprimjerena sadržaja, podsjećaju iz HT Eroneta./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TOMISLAVGRAD

Samkrament Prve svete pričesti podijeljen u Župi sv. Mihovila

Ispred duvanjske Spomen bazilike u gradskoj Župi svetog Mihovila u Tomislavgradu, sinoć je bilo svečano i posebno lijepo. Podijeljen je sakrament Prve svete pričestiSakrament...