TWITTER

Ermin Zec prijeti ratom ako Izborni zakon ne bude po volji unitarista

Ermin Zec, bošnjački aktivist aktivan na društvenoj mreži Twitter, otvoreno je zaprijetio ratom u kontekstu izmjena Izbornoga zakona u BiH.

Dotični ne igra nogomet poput imenjaka mu koji je nastupao i za reprezentaciju BiH. U članku iz rujna 2020. godina na portalu Intelektualno.com piše ponešto o biografiji Zeca, piše Bild.ba.

“Uvijek je lijepo čuti priču o povratku mladih u Bosnu i Hercegovinu te njihovom uspjehu na tom putu. Jedan od takvih je i Ermin Zec, magistar političkih znanosti na Univerzitetu u Helsinkiju (Finska), sakojim smo razgovarali o njegovom povratku, stanju Bošnjaka u dijaspori, društvu, ali i o mladima koji imaju namjeru svoj život zasnovati u inozemstvu”, stoji na tom portalu Zečeva minibiografija.

“Vrijeme je da i Palmer i Eichorst idu odakle su došli. Nećemo pristati na izmjene izbornog zakona bez izmjena u Domu naroda, pa makar to značilo i rat. Mi Bošnjaci samo se dragog Allaha bojimo i samo se u Njega uzdamo”, napisao je Zec na ovoj društvenoj mreži referirajući se na članak objavljen na portalu Istraga.ba pod naslovom: “Pregovori o izmjenama Izbornog zakona na rubu propasti: Palmer i Eichorst upozoravali na raspad BiH, ukoliko se ne postigne dogovor”.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

UKRAJINCI

Spriječili smo ruski atentat na našeg ministra obrane

Dva muškarca koja su radila za ruske obavještajne agencije uhićena su zbog planiranja atentata na ukrajinskog ministra obrane i šefa ukrajinske vojne objavještajne službe,...