ERDOGAN: Rekao sam Trumpu da ne možemo odustati od kupnje ruskog oružja

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je kako je dan ranije u Bijeloj kući poručio Donaldu Trumpu da neće odustati od kupnje ruskog proturaketnog sustava S-400.

“Ne dolazi u obzir da se odreknemo S-400 i vratimo Patriote (američki proturaketni sustav)”, rekao je Erdogan novinarima tijekom leta za Tursku, prenosi turska državna agencija Anatolija, prenosi Hina.

“Rekli smo da možemo kupiti Patriote. Prijedlog da u potpunosti odbacimo S-400 smatramo miješanjem u naša suverena prava”, rekao je Erdogan.

SAD se protivi kupnji ruskog oružja

Washington se protivi kupnji ruskog proturaketnog sustava te tvrdi da S-400 predstavlja prijetnju za nevidljive američke mlažnjake F-35.

Turska je, ranije ove godine, suspendirana iz programa proizvodnje spomenutih mlažnjaka.

“Rekao sam da ne želim stvoriti neprijatelja. Želim da i Amerika i Rusija budu moji prijatelji”, rekao je Erdogan, dodajući da i on i Trump imaju “konstruktivan pristup” za “prevladavanje različitih mišljenja”.

Erdogan je rekao da Turska ne želi uništiti “strateške veze” s Moskvom, koje uključuju oslonac na ruske turiste i ruski plin./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TOMISLAVGRAD

Obnovljen veliki mural posvećen Hajduku

Mural posvećen HNK Hajduku iz Splita koji se nalazi na potpornom zidu uz magistralnu prometnicu Tomislavgrad - Šujica obnovljen je od strane članova navijačke...