Hrvatski Medijski Servis

ERDOGAN NAKON BEOGRADSKOG SUMMITA: BiH bez formiranja vlasti ne može nastaviti s efikasnim radom

Foto: EPA-EFE

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan nakon današnjeg trilateralnog susreta u Beogradu, na kojem su sudjelovali predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, poručio je da je taj summit bio plodonosan i da ga to čini veoma sretnim.

Najavio je da su za naredni svibanj dogovorili susret ove vrste u Turskoj, a prije toga u Bosni i Hercegovini.

“Odlučni smo nastaviti trilateralni mehanizam. Mislim da će to zbližiti i ljude i zemlje, ali najvažnija poruka današnjeg sastanka je što se razmišlja o cijeloj regiji”, poručio je turski predsjednik.

Dotaknuo se i gorućeg problema neformiranja vlasti u BiH.

“Problemi sa vladom BiH se moraju riješiti jer bez vlasti se ne može na efikasan način nastaviti s radom. A drugo, kada je riječ o prometu i aurocestama, poduzimamo korake u tom smislu i ti koraci će, uvjeren sam, još više zbližiti Srbiju i BiH i dovesti do još važnijih događaja u budućnosti”, istaknuo je Erdogan.

Ponovio je da je put sinonim za civilizaciju i život.

“Ako uspijemo izgraditi cestu između dva naroda, to će utjecati na stanovništvo i spriječiti odljev ljudi te učiniti regiju mjesto koje privlači ljude. Dragi prijatelju Vučiću, vama želim još jednom uputiti poruke zahvalnosti. Radujem se sljedećim summitima”, kazao je Erdogan u obraćanju medijima u Beogradu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte