Elon Musk vratio Twitter račun Donalda Trumpa

Elon Musk, novi šef Twittera, vratio je račun bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, zabranjen na toj društvenoj mreži nakon napada na Capitol Hill u Washingtonu u siječnju 2021.

Ljudi su rekli svoje. Trump će biti vraćen, tvitao je na vlastitom računu Musk nakon rezultata ankete pokrenute među njegovim pretplatnicima, koji su većinom glasovali ”za” povratak republikanskog političara na Twitter.

Nešto više od 15 milijuna korisnika Twittera glasovalo je u anketi, a 51,8 posto glasovalo je za vraćanje.

Trump se ranije tijekom subote činio manje oduševljenim svojim povratkom na njegovu nekad omiljenu društvenu mrežu, prenosi Index.hr.

 

Ne vidim nikakav razlog za to, rekao je bivši predsjednik putem videa na pitanje planira li se vratiti na Twitter na panelu na godišnjem sastanku vodstva Republikanske stranke, prenosi Hina.

Rekao je da će ostati pri svojoj novoj platformi Truth Social, aplikaciji koju je razvio njegov startup Trump Media & Technology Group (TMTG), za koju je rekao da ima bolji angažman korisnika od Twittera i da joj ide “fenomenalno dobro”.

 

Trump, koji je u utorak pokrenuo pokušaj povratka u Bijelu kuću 2024., pohvalio je Muska i rekao da mu se uvijek sviđao. Ali Trump je također rekao da Twitter pati od botova, lažnih računa i da su problemi s kojima se suočava “nevjerojatni”.

Musk je u svibnju prvi put rekao da planira poništiti zabranu za Trumpa./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

INSPEKTORI OTKRILI

Tko je Senad Sarić pod čijim se imenom vodi dosije Sebije Izetbegović?

Senad Sarić ime je liječnika pod čijim brojem dosjea se na Medicinskom fakultetu vodi SebijaIzetbegović. Otkrili su to inspektoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove...