IRAN

Eksplozija u Teheranu, poginulo 13 ljudi

Trinaest ljudi je poginulo, a šest je ranjeno u eksploziji u zdravstvenoj klinici na sjeveru glavnog iranskog grada Teherana, objavila je novinska agencija Fars pozivajući se na službene izvore.

Do eksplozije je došlo zbog curenja plina, kazao je zamjenik guvernera Teherana Hamid Reza Goudarzi za državnu televiziju.

Deset žena i tri muškarca smrtno su stradali u eksploziji, kazao je zamjenik ministra zdravstva Iraj Harirchi.

Video postavljen na društvenim mrežama pokazao je da je došlo do više eksplozija na jednom mjestu na sjeveru grada, dok drugi prikazuje vatrogasce kako koriste ljestve da bi se dokopali krova zgrade.

Reuters nije mogao odmah provjeriti autentičnost objavljenih videosnimki.

U klinici bilo 25 zaposlenih

Vatra koja je izbila nakon eksplozije ugašena je, kazao je za državnu televiziju glasnogovornik teheranske vatrogasne postaje Jalal Maleki.

Klinika, u kojoj je u trenutku eksplozije bilo 25 zaposlenih, primarno obavlja lakše operacije i provodi medicinska snimanja.

Prošlog je tjedna došlo do eksplozije na osjetljivom vojnom postrojenju u blizini Teherana za koju je ministarstvo obrane navelo da je uzrokovana curenjem spremišta za plin. Tada nije bilo prijavljenih žrtava./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NEKADAŠNJI GIGANT SE VRAĆA

Pandemija malo usporila radove na obnovi čapljinske Laste, početak rada 2021. godine

Korona kriza je usporila radove na modernizaciji Tvornice keksa i vafla Lasta Čapljina, te se ponovni početak rada očekuje početkom iduće godine.-Plan je bio...